Peki kullanıcı sözleşmesini kabul ettiğimizde neler olduğunu veya neleri kabul ettiğimizi biliyor musunuz ?
Sözleşmeyi kabul ettiğiniz de aslında tüm bilgilerinizi facebook ile paylaşıyoruz.Bunlara örnek vermek gerekirse yüklediğimiz resimler, paylaştığımız kişisel bilgiler, paylaşım yaptığımız durumlar bunun yanında bağladığımız hesap şifrelerinin hepsini bu sözleşmeyi kabul ettiğinizde facebook kullanma hakkına sahip oluyor.
Bu ayarları aslında hesabımızı kurduktan sonra değiştire biliriz.Bu gün sizlere flacebook ile bilgilerimiz paylaşmamayı anlatacağım.
Bilgilerinizi Görün
Sizin hakkında facebook neleri biliyor öğrenmek isterseniz facebook hesabımıza giriş yaptığımız da sağ üst köşede ki ayar logosuna tıklayarak hesap ayarlarını seçiyoruz.Karşımıza gelen ekranın en alt kısmında "Facebook verilerinin kopyasını indir" seçeneğini seçiyoruz.Bu seçeneğe tıkladığımızda üye olduğumuz mail ismine bir mail gelecek ve bunun yanında veriler indirmek için hazır olunca aynı sayfada indirme linki bulunacak.Hazır olmasa 5 ile 20 dakika arasında değişe bilir.
Yüz Tanıma Özelliğini Kapatın
Facebook'a yüklediğimiz resimlerin en az birine etiketleme yapmışızdır.Bu etiketlediğimiz fotoğraflarda facebook sizin etiketlendiğiniz yüzü otomatik olarak tanır.Bu özellik her ne kadar faydalı gibi görünse de bir milyon üyeli bir arşive sahip facebook eline geçince çok kötü sonuçlar doğura bilir.Eğer sizde hesabınız da bu özelliği kapatmak istiyorsanız ;
Facebook Hesabına giriş yapın >> Sağ üst Köşede ki ayarlar kısmına gelin >> Gizlilik Ayarlarını Seçin >> Sol köşede ki menüden ise Zaman Tüneli Ve Etiketlemeyi seçin bu sayfanın en alt kısmında "Sana benzeyen fotoğraflar yüklendiğinde, kimlere seni etiketlemesi önerilsin seçeneğini hiç biri olarak değiştirin.
Kaydedilmiş Şifreleri Silin

Facebook üzerinde bir çok hesabımızı bir birine bağlarız. Arkadaşlarımızı bulmak için gmail , hotmail gibi e-posta adreslerimizi gibi bir çok hesabı facebook ile bağlarız.Bunlar bağlamak için girdiğimiz şifreler yine facebook tarafından kaydedilir.Eğer facebook ile bilgilerinizi paylaşmak istemiyorsanız bu seçeneği hiç kullanmayın.Eğer kullandıysanız buraya tıklayarak karşınıza gelen sayfada kaldır seçeneğini seçin.
Hesabınızı Dondurun
Facebook'a biraz ara vermek istiyorsanız hesabınızı dondurun.Böylece hem facebook'tan bildirim almazsanız hemde hesabınız aktif gözükmez.Yukarı da ki işlemleri yaptıktan sonra hesabınızı dondurmak çok daha faydalı eğer hesabınızı dondurmak istiyorsanız ;
Hesap Ayarlar >> Güvenlik >> En alt kısımda hesabı dondur seçeneğine tıklayın.
Bundan sonra facebook sizden bir neden isteyecek bu nedi kendinize göre seçtikten sonra alt kısımda bulunan " Facebooktan gelecek e-postaları durdur" seçeneğini aktif edin.
Facebook Hesabınızı Silin
Eğer artık facebook kullanmayacaksanız hesabınızı tamamen silin böylece facebook sunucularında sizler hakkında hiç bir bilgi kalmaz.Facebook hesabını silmek için facebook üzerinde bir buton yok bunun yerine
Sağ üst köşede ki ayarlar >> Yardım >> Yardım kutusuna " kalıcı olarak hesabımı nasıl silerim " yazıyoruz
bundan sonra karşımıza bir pencere gelecek ve gelen pencerede hesabımı kalıcı olarak sil yazıyor.Yazan yere tıkladığımız da hesabımız tamamen silinir bundan sonra 3 ay içerisinde facebook sunucularında ki hakkımızda ki tüm bilgiler silinir.
Eğer resimli anlatımlar karışık geldiyse sizler için hazırladığımız rehber videoyu izleye bilirsiniz.
Sözleşmeyi kabul ettiğiniz de aslında tüm bilgilerinizi facebook ile paylaşıyoruz.Bunlara örnek vermek gerekirse yüklediğimiz resimler, paylaştığımız kişisel bilgiler, paylaşım yaptığımız durumlar bunun yanında bağladığımız hesap şifrelerinin hepsini bu sözleşmeyi kabul ettiğinizde facebook kullanma hakkına sahip oluyor.
Bu ayarları aslında hesabımızı kurduktan sonra değiştire biliriz.Bu gün sizlere flacebook ile bilgilerimiz paylaşmamayı anlatacağım.
Bilgilerinizi Görün
![]() |
| Resmi Büyütmek için üzerine tıklayın |
Yüz Tanıma Özelliğini Kapatın
Facebook'a yüklediğimiz resimlerin en az birine etiketleme yapmışızdır.Bu etiketlediğimiz fotoğraflarda facebook sizin etiketlendiğiniz yüzü otomatik olarak tanır.Bu özellik her ne kadar faydalı gibi görünse de bir milyon üyeli bir arşive sahip facebook eline geçince çok kötü sonuçlar doğura bilir.Eğer sizde hesabınız da bu özelliği kapatmak istiyorsanız ;Facebook Hesabına giriş yapın >> Sağ üst Köşede ki ayarlar kısmına gelin >> Gizlilik Ayarlarını Seçin >> Sol köşede ki menüden ise Zaman Tüneli Ve Etiketlemeyi seçin bu sayfanın en alt kısmında "Sana benzeyen fotoğraflar yüklendiğinde, kimlere seni etiketlemesi önerilsin seçeneğini hiç biri olarak değiştirin.
Kaydedilmiş Şifreleri Silin

Facebook üzerinde bir çok hesabımızı bir birine bağlarız. Arkadaşlarımızı bulmak için gmail , hotmail gibi e-posta adreslerimizi gibi bir çok hesabı facebook ile bağlarız.Bunlar bağlamak için girdiğimiz şifreler yine facebook tarafından kaydedilir.Eğer facebook ile bilgilerinizi paylaşmak istemiyorsanız bu seçeneği hiç kullanmayın.Eğer kullandıysanız buraya tıklayarak karşınıza gelen sayfada kaldır seçeneğini seçin.
Hesabınızı Dondurun
Facebook'a biraz ara vermek istiyorsanız hesabınızı dondurun.Böylece hem facebook'tan bildirim almazsanız hemde hesabınız aktif gözükmez.Yukarı da ki işlemleri yaptıktan sonra hesabınızı dondurmak çok daha faydalı eğer hesabınızı dondurmak istiyorsanız ;Hesap Ayarlar >> Güvenlik >> En alt kısımda hesabı dondur seçeneğine tıklayın.
Bundan sonra facebook sizden bir neden isteyecek bu nedi kendinize göre seçtikten sonra alt kısımda bulunan " Facebooktan gelecek e-postaları durdur" seçeneğini aktif edin.
Facebook Hesabınızı Silin
Eğer artık facebook kullanmayacaksanız hesabınızı tamamen silin böylece facebook sunucularında sizler hakkında hiç bir bilgi kalmaz.Facebook hesabını silmek için facebook üzerinde bir buton yok bunun yerineSağ üst köşede ki ayarlar >> Yardım >> Yardım kutusuna " kalıcı olarak hesabımı nasıl silerim " yazıyoruz
bundan sonra karşımıza bir pencere gelecek ve gelen pencerede hesabımı kalıcı olarak sil yazıyor.Yazan yere tıkladığımız da hesabımız tamamen silinir bundan sonra 3 ay içerisinde facebook sunucularında ki hakkımızda ki tüm bilgiler silinir.
Eğer resimli anlatımlar karışık geldiyse sizler için hazırladığımız rehber videoyu izleye bilirsiniz.
Söz Sizde
Sizde facebook veri koruma hakkında ki düşüncelerinizi bizimle paylaşa bilirsiniz.Bunun yanında takıldığınız veya diğer soruları yorum kısmından sora bilirsiniz.
Emeğe saygı ! Aşağıda ki paylaş butonlarından sosyal ağlar üzerinden yazımızı paylaşarak bizlere destek ola bilirsiniz.

Değerli bilgiler için teşekkürler Hasan. Blogunu takip ediyorum, güncel ve ihtiyaç duyulan konuları paylaşıyorsun.
YanıtlaSilBlogumu beğenmene sevindim abi :) Ayrıca bu değerli yorumun için teşekkürler...
SilSuper bir bilgi teşekkür ederim
YanıtlaSil@Adsız ben bu güzel yorumunuz için teşekküre ederim umarım faydalı olmuştur :)
Silçok teşekkürler..usta .hayırlı KANDİLLER.
YanıtlaSil@Velikaya sana da hayırlı kanddiller.Bu arada yorumunuz için de teşekkürler...
Sil